Hamsili PilavHamsili pilavı, hamsi içine alınmış, fırında pişmiş pilavın görsel olarak çekici bir Türk yemeğidir. Pilav, genellikle uzun taneli pirinç, soğan, kuru üzüm, çam fıstığı, nane, limon suyu ve baharatlarla hazırlanır. Hamili pilavı hazırlamak için, bir fırın kabı önce tereyağ ile fırçalanır, daha sonra bütün kabı dolduracak şekilde hamsi ile kaplanır.

Pirinç pilavı hamsi üzerine yerleştirilir ve hamsi uçları daha sonra kabın merkezine doğru katlanır ve böylece pirinç tamamen kaplanır. Pişirme işleminden sonra, çanak tipik olarak ters çevrilir ve dereotu dal ve limon dilimleri ile süslenir.
Orjinal tarifin, Türkiye'nin kuzeydoğusundaki etnik bir azınlık olan Laz'dan geldiğine inanılıyor.


Hamsili pilav is a visually attractive Turkish dish of oven-baked pilaf that is encased in anchovies. The pilaf is usually prepared with long-grain rice, onions, raisins, pine nuts, mint, lemon juice, and spices. In order to prepare hamsili pilav, a baking dish is first brushed with butter, then layered with anchovies so that they fill the whole bowl.

The rice pilaf is placed over the anchovies, and the ends of anchovies are then folded towards the center of the bowl so that the rice is completely encased. After the baking process, the dish is typically turned upside down and served garnished with dill sprigs and slices of lemon.

It is believed that the original recipe originates from the Laz, an ethnic minority in northeastern Turkey.



Hamsili Pilaw ist ein optisch ansprechendes türkisches Gericht aus ofengebackenem Pilaw, das in Sardellen eingelegt ist. Der Pilaw wird normalerweise mit langkörnigem Reis, Zwiebeln, Rosinen, Pinienkernen, Minze, Zitronensaft und Gewürzen zubereitet. Für die Zubereitung von Hamsili Pilav wird eine Auflaufform zuerst mit Butter bestrichen und dann mit Sardellen überzogen, sodass sie die gesamte Schüssel füllen.


Der Reispilaf wird über die Sardellen gelegt, und die Enden der Sardellen werden dann in Richtung der Mitte der Schüssel gefaltet, so dass der Reis vollständig umhüllt ist. Nach dem Backen wird das Gericht in der Regel auf den Kopf gestellt und mit Dillzweigen und Zitronenscheiben garniert serviert.


Es wird vermutet, dass das Originalrezept aus dem Laz stammt, einer ethnischen Minderheit im Nordosten der Türkei.